MATARO
El LAC desenvolupa un projecte en educació científica pioner a l’estat espanyol Per què? Aquesta és la pregunta que més vegades hauran de fer-se els nens i nenes del LAC perquè el projecte assoleixi el seu objectiu, és a dir, despertar l’interès, la curiositat per la ciència. Per què plou? Per què es donen certes reaccions químiques? Per què... el que els nens i nenes vulguin saber. Qualsevol qüestió serà benvinguda si té a veure amb la ciència i es pot trobar la resposta sense necessitat d’aprendre grans teoremes, sinó descobrint i, fins i tot, jugant.
El passat dissabte dia 16 de febrer, la Plaça Santa Anna era testimoni de la presentació del Laboratori d’Aprenentatge Científic, ja popularment conegut com el LAC. Desenes de nens i nenes de totes les edats van tenir l’oportunitat de participar al tast d’experiments que s’havia organitzat: la Taula dels Invents amb experiments sobre la levitació magnètica o la Ludoteca de l’Equilibri formada per plafons amb reptes d’habilitat. Però això era sols un tast del que ha de començar a funcionar de forma definitiva al TecnoCampus d’aquí a poques setmanes.
Objectiu: conèixerLa biòloga Núria Radó i l’enginyer Pol Bartrès són els artífexs del Laboratori d’Aprenentatge Científic, un espai de lleure per a l’expressió i l’experimentació científicotecnològiques ubicat al TecnoCampus Mataró-Maresme i destinat a infants i joves d’entre 10 i 18 anys. La iniciativa compta amb l’Ajuntament de Mataró i s’ha fet realitat gràcies a l’ajut de finançament del Ministeri d’Economia i Competitivitat provinent de la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología (FECYT).
Apropar la ciència és “el nostre objectiu romàntic”. Així el planteja Núria Radó, coordinadora del LAC. Radó assegura que la voluntat de LAC és “demostrar que la ciència no és avorrida ni aliena a nosaltres”, de manera que “cal que els ensenyem que podem divertir-nos estudiant ciència”.